خواص ميوه آناناس

رژيم هاي غذايي و برنامه هاي تمريني براي افزايش و كاهش وزن

خواص ميوه آناناس

۱ بازديد

آناناس يكي از ميوه هاي خوشمزه و البته پرخاصيت مي باشد. در اين مقاله به برخي از خواص اين ميوه اشاره شده است، با ما همراه باشيد.

 

 

آناناس (نام علمي: Ananas comosus) نوعي ميوه است كه ريشه آن از جنوب برزيل و پاراگوئه است. بزرگي آن ۱–۱٫۵ متر و بزرگي برجستگي روي آن تا ۳۰–۱۰۰ سانتيمتر است.اين ميوه نوعي ميوه چندگانه است.

 

اين گياه بومي دائمي ناحيه گرمسيري قاره‌اي آمريكا است. ميوه‌هاي خاردار و مطبوع آن از كوبا، پورتوريكو و هاوايي از نظر محصول، آناناس در رتبه اول قرار داد. آب و ميوه‎ي گوشت اين ميوه را به مقدار زياد كنسرو مي‌كنند همچنين در جزاير فيليپين از برگ‌هاي خاردار آن رشته‌هايي به دست مي‌آيد كه با آن پارچه مي‌بافند.

 

تركيب شيميايي آناناس

ميوهٔ رسيدهٔ آناناس حاوي مواد زير است : ويتامين A، ويتامين C، ويتامين‌هاي گروه B، كلسيم، فسفر، آهن، اسيد سيتريك، اسيد ماليك، بعلاوه ميوهٔ خام و رسيدهٔ آناناس حاوي يك آنزيم پروتئوليتيك بنام بروملين يا بروملائين است كه اولين مرتبه درسال ۱۹۸۱ از آن استخراج شده و در در پايين ساقهٔ آن نيز فراوان است .

 

كاربرد دارويي آناناس

 

بروملائين كه از ميوهٔ آناناس به دست مي‌آورند براي درمان بيماري‌هاي زير مصرف مي‌شود: بعنوان ضد آماس پس ازاعمال جراحي دندان، جراحي زنان، جراحي عمومي، براي درمان كوفتگي‌ها، خونمردگي‌ها و زخم‌هاي بعد از تصادفات، آبسه‌ها بكارمي رود.از ميوهٔ آناناس و عصارهٔ آن نيز در گياه درماني درموارد زير استفاده مي‌شود:

 

قبل از زايمان براي تحريك انقباضات رحم و كوتاه كردن مدت زايمان

درمان زخم‌ها و بيماريهاي دهان

بيماريهاي دستگاه ادراري

بيماري‌هاي زنان

امراض دوران پيري

درمان سوختگي‌

درمان آماس وريدها

خيز يا ورم ريه‌ها

پيشگيري از سرطان‌ها

پيشگيري از بروز زخم‌ها

درمان سينوزيت

درمان حساسيت ها(آلرژي‌ها)

ارزش غذايي آناناس

 

Pineapple, raw

مواد مغذي در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)

انرژي ۲۰۹ كيلوژول (۵۰ كيلوكالري)

كربوهيدرات‌ها ۱۳٫۱۲ g

قندها ۹٫۸۵ g

فيبر ۱٫۴ g

چربي ۰٫۱۲ g

پروتئين ۰٫۵۴ g

تيامين (ويتامين ب۱) ۰٫۰۷۹ ميلي‌گرم (۶٪)

ريبوفلاوين (ويتامين ب۲) ۰٫۰۳۲ ميلي‌گرم (۲٪)

نياسين (ويتامين ب۳) ۰٫۵ ميلي‌گرم (۳٪)

پانتوتنيك اسيد (ويتامين ب۵) ۰٫۲۱۳ ميلي‌گرم (۴٪)

ويتامين ب۶ ۰٫۱۱۲ ميلي‌گرم (۹٪)

اسيد فوليك (ويتامين ب۹) ۱۸ ميكروگرم (۵٪)

ويتامين C ۴۷٫۸ ميلي‌گرم (۸۰٪)

كلسيم ۱۳ ميلي‌گرم (۱٪)

آهن ۰٫۲۹ ميلي‌گرم (۲٪)

منيزيم ۱۲ ميلي‌گرم (۳٪)

منگنز ۰٫۹۲۷ ميلي‌گرم (۴۶٪)

فسفر ۸ ميلي‌گرم (۱٪)

پتاسيم ۱۰۹ ميلي‌گرم (۲٪)

سديم ۱ ميلي‌گرم (۰٪)

روي ۰٫۱۲ ميلي‌گرم (۱٪)

درصدها نسبي‌اند

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.