برداشتن كيسه صفرا عوارض دارد؟

رژيم هاي غذايي و برنامه هاي تمريني براي افزايش و كاهش وزن

برداشتن كيسه صفرا عوارض دارد؟

۳۲ بازديد

افرادي كه دچار مشكلات كيسه صفرا مي شوند در برخي موارد از طرف پزشك با عمل جراحي مواجه مي شوند كه در اين مورد براي خيلي ها اين سوال پيش مي آيد كه آيا برداشتن كيسه صفرا عوارضي دارد يا نه؟ با ما همراه باشيد تا به جواب اين سوال برسيد.
سنگ كيسه صفرا
نخستين علامت ابتلا به سنگ كيسه صفرا “كوليك صفراوي” است و در اين حالت وقتي فرد غذاي چرب مصرف مي‌كند، احساس درد شديد كبد به سراغ او مي‌آيد كه ممكن است باعث شود پشت و قلب او و شانه راستش تير بكشد، با اين حال ۴۰ درصد موارد بدون علامت هستند.
علل ابتلا به مشكلات صفرا
بر اثر مصرف غذاي چرب، كيسه صفرا منقبض شده و باعث مي‌شود ماده صفرا وارد روده شود. بيشتر از ۹۸ درصد ماده صفراوي در قسمت انتهايي روده باريك دوباره جذب و وارد يك حوضچه صفراوي مي‌شود. سيكل ريختن صفرا داخل روده و جذب دوباره‌اش در انتهاي آن و برگشتش به كبد دائما در طول روز تكرار مي‌شود. اگر فرد به يك بيماري مبتلا باشد كه در پي آن گردش صفراوي به هم بخورد در نتيجه صفرا ديگر جذب نشود و غلظت اسيدهاي صفراوي كاهش يابد، فرد در معرض ابتلا به سنگ كيسه صفرا قرار مي‌گيرد.
كوليك صفراوي
كوليك صفراوي نخستين علامت ابتلا به سنگ كيسه صفرا است. در اين حالت وقتي فرد غذاي چرب مصرف مي‌كند، احساس درد شديد كبد به سراغ او مي‌آيد كه ممكن است باعث شود پشت و قلب او و شانه راستش تير بكشد. در اين حالت معمولا بيمار تصور مي‌كند دچار حمله قلبي شده است. در حالي كه علت ابتلاي او به درد قلبي، سنگ كيسه صفرا بوده است. كوليك صفراوي از ۱۵ دقيقه شروع و تا شش ساعت هم ادامه مي‌يابد.
گاهي اوقات ممكن است سنگ كيسه صفرا با التهاب كيسه صفراوي همراه شود، در اين حالت علاوه بر درد محل كيسه صفرا، اين ناحيه كاملا حساس مي‌شود. گاهي سنگ توليد شده از كيسه صفرا در مجراي ميان كيسه تا روده مي‌افتد در اين صورت گاهي ماده صفرا از مجرا وارد روده شده و باعث مي‌شود چشم‌هاي بيمار كاملا زرد شده و تب كند. به اين حالت «كلانژيت» نيز گفته مي‌شود كه اگر به موقع به فرد رسيدگي نشود، ممكن است به علت عفونت شديد، جان خود را از دست بدهد.
علائم كيسه صفرا
به طور كلي زرد شدن رنگ چشم، تغيير رنگ ادرار، تهوع و استفراغ از جمله علائم كلانژيت هستند.
درمان كيسه صفرا
اگر كيسه صفرا جراحي نشود، باعث عفونت و انتشار آن خواهد شد: ممكن است گاهي سنگ كيسه صفرا داخل روده باريك بيفتد و فرد با علائم درد ، تهوع و استفراغ شديد، به دنبال انسداد روده باريك مراجعه كند.
اين اتفاق به ويژه در زنان مسن رخ مي‌دهد. معمولا براي سنگ‌هاي صفراوي بدون علامت، احتياجي به اعمال جراحي نيست.اما استثناهايي نيز در اين خصوص وجود دارد.
به عنوان مثال اگر بيمار شغل‌هاي حساسي چون خلباني داشته باشد، علت اينكه ممكن است بروز كوليك صفراوي در آسمان، وي را از ادامه پرواز باز دارد، حتي اگر بيماري‌اش بدون علامت باشد، آن را تحت اعمال جراحي قرار مي‌دهيم.
همچنين اگر سنگ كيسه صفرا بيش از سه سانتيمتر باشد، علت اين است كه خطر سرطان كيسه صفرا در فرد بالا مي‌رود، حتي در صورت بدون علامت بودن ابتلا، كيسه صفرا را به طور كامل برمي‌داريم.
علاوه بر اين، اگر جداره كيسه صفرا آهكي شده باشد، به علت خطر سرطان، فرد را تحت عمل جراحي قرار مي‌دهيم. باتمام اين گفته ها عوارضي در كار نخواهد بود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.